Chicken HaalHaal | Het bruiloftsmaal

Chicken Haalhaal, het bruiloftsmaal is een avondvullende en pakkende compilatie van alle beslommeringen uit de eerste serie.

In een heerlijke lange aflevering passeren alle intriges nog één keer de revue.
We maken er één groot feest van met eten en drinken, muzikale gasten en natuurlijk de bruiloft van Eylem met Hamza! Of toch Justiano, of …

Mijn moeder riep bij iedere crisis: ‘zie het als een kans, schat’. Toen mijn eerste vriendje bij me wegliep: ‘schat, zie het als een kans’. Toen ik zakte voor mijn examen: ‘schat, zie het als een kans’. Toen ik ongewenst zwanger werd: ‘schat, ongewenst bestaat niet, de mooiste dingen in het leven komen als een verrassing uit de lucht vallen, zie het als een kans’. Dus toen de coronacrisis begon riep mijn moeder direct: ‘zie het als een kans’. Ik sloot de deuren, verkocht alle scharen, spiegels en stoelen en opende deze chicken anderhalve-meter-afhaal.

Firuze, een energieke en ondernemende vrouw van Turkse komaf, neemt de bijna-failliete kapperszaak over van de Hollandse Fred en verbouwt die tot een afhaalrestaurant. Firuze is de baas, Fred staat in de keuken. Wanneer schoonmaakster Eylem verliefd wordt op een Antilliaanse rapper, droomt Firuze van een wereldrestaurant. Maar niet iedereen is even blij met de relatie: bij Eylems vader slaan de stoppen door. Hij regelt een Turkse bruidegom. Kan Firuze hier iets tegenin brengen?

Scenario: Marcel Lenssen
Regie: Kees Scholten
Muziek: Selim Doğru, Jef Hofmeister
Spel: Aysegul Karaca, Aldair Pieters, Oya Capelle, Kees Scholten, Sara van Nes

Eerder te zien op:

  • 10/04/22 17.00 De Vlugt, Urban Resort Burgermeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
  • 11/04/22 18.00 Corrosia Markt 43, Almere

Volksoperahuis nieuwsbrief

Niks missen van het Volksoperahuis? Meld je aan!

Gelukt!