The long and winding road

Van Parijs naar Lissabon en van Las Vegas terug naar Amsterdam: Het Volksoperahuis neemt het publiek in The long and winding road mee op een muzikale roadtrip. Een held en zijn prinses reizen de hele wereld over, op de vlucht voor het noodlot dat haar achtervolgt. In zes wereldsteden vieren ze samen hun liefde en hun leven tot het moment dat het afscheid niet meer te vermijden valt . Dan is het tijd om naar huis te gaan. Jef Hofmeister, samen met Kees Scholten Het Volksoperahuis, brengt met The long and winding road een ode aan zijn vrouw die twee jaar geleden overleed. Maar vooral kijkt hij met verwondering naar het mysterie van de dood, naar de liefde en naar het leven. In deze muzikale roadmovie wordt hij bijgestaan door zangeres en actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Acht jaar lang reisde Jef Hofmeister met zijn vrouw de wereld over. In elke stad die zij bezochten, schreef hij een lied. Deze nummers komen nu ‘thuis’ en vormen de rode draad van The long and winding road. Manouska Zeegelaar Breeveld treedt hierbij op als zangeres, vertelster,  wedding chapel medewerkster, én als de vrouw om wie het allemaal draait: de geliefde prinses.

The long and winding road is het meest persoonlijke stuk van Jef Hofmeister tot nu toe. Hoe ga je om met het bizarre feit dat je grote liefde zomaar van de aardbodem verdwenen is? Niets in het rouwproces is gegaan zoals hij het van tevoren bedacht had. Zijn verworven inzichten over liefde, rouw, dood en verlies wil hij met het publiek delen.

Voorstelling The Long and Winding Road

Eerder te zien op:

 • 26/06/15 De Parade Rotterdam
 • 27/06/15 De Parade Rotterdam
 • 28/06/15 De Parade Rotterdam
 • 17/07/15 De Parade Utrecht
 • 18/07/15 De Parade Utrecht
 • 19/07/15 De Parade Utrecht
 • 20/07/15 De Parade Utrecht
 • 21/07/15 De Parade Utrecht
 • 22/07/15 De Parade Utrecht
 • 20/08/15 De Parade Amsterdam
 • 21/08/15 De Parade Amsterdam

Tekst: Jef Hofmeister

Spel en muziek: Jef Hofmeister, Manoushka Zeegelaar Breeveld

Toetsen: Robert van der Hoop

Eindregie: Kees Scholten

Lichtontwerp: Gé Wegman

Decor: Robert van der Hoop, Bas Peeters

Technisch producent: Robbert de Jongh

Uitvoerend technicus: Rick de Groot

Productie: Loes Beekman

Op vrijdag 21 augustus wordt voorafgaand aan de voorstelling een editie van de Parade Summerschool georganiseerd. Hierbij wordt rond etenstijd onder het genot van een maaltijd dieper ingegaan op de thematiek van de voorstelling. De makers praten samen met een deskundige én het publiek over het ontstaan van de voorstelling, het onderwerp en de keuze voor benadering daarvan. De Parade Summerschool wordt georganiseerd door De Parade in samenwerking met Theaterzaken Amsterdam.

Volksoperahuis nieuwsbrief

Niks missen van het Volksoperahuis? Meld je aan!

Gelukt!