JA! JA! JA!

SCHOLTEN, LOVSKY & JOENSEN – HET VOLKSOPERAHUIS

EEN VROLIJKE MUZIKALE REVUE OVER DE ZONZIJDE VAN DE CRISIS.
Het Bankroet! Es lebe das pleite! PANG! Iedereen rentenier! Dactylos. Cocottes. Neemt u een sigaar, het is de laatste op het vasteland. DING DONG! De Staat deelt uit! 2000 DANCINGS! Van krantenjongen tot archeoloog! De aardappelradio! De regering is uw beste crediteur! Geen paniek! De wereld staat rood in: JA! JA! JA!
Aanstekelijk muziektheater op de zomerfestivals JA! JA! JA! is een vrolijke dadarevue over de zonzijde van de crisis, want: geen crisis zonder liefde en geen liefde zonder crisis. U wordt de sleutel aangereikt om van de crisis te gaan houden. Aanstekelijk muziektheater in de beste traditie van Het Volksoperahuis.
Gebaseerd op DE BANKROETJAZZ van Paul van Ostaijen, JA!JA!JA! is zeer vrij gebaseerd op het dadaïstische filmscript DE BANKROET-JAZZ  (1919-1921, Antwerpen, Berlijn) van Paul van Ostaijen. Hij beschrijft hierin hoe de ministers van financiën in heel Europa de financiële problemen oplossen met de uitgifte van Schatkistbonnen die alle burgers in staat stelt te gaan rentenieren.
Jef Hofmeister schreef samen met Fay Lovsky (bekend van La Bande Dessinée en The Magnificent 7 en winnaar Gouden Harp 2000) en Laurens Joensen (winnaar publieksprijs Camaretten 2001) de tekst, muziek en liederen voor deze muzikale festivalvoorstelling uit 2010.

Tekst en muziek: Jef Hofmeister, Fay Lovsky en Laurens Joensen

Spel, muziek en zang: Kees Scholten, Fay Lovsky, Laurens Joensen, Roy Bakker en Jet Stevens

Regie-advies: Rogier Schippers

Volksoperahuis nieuwsbrief

Niks missen van het Volksoperahuis? Meld je aan!

Gelukt!